facebook 20  instagram 20

Свечано отворен 28. БЕЛЕФ

Синоћ, 21. јуна, је је свечано отворен 28. Београдски летњи фестивал - БЕЛЕФ. На отварању се присутнима у публици обратио уметнички директор фестивала Александар Саша Илић и уз изразе захвалности организатору фестивала ЦЕБЕФ-у, директору Дамиру Хандановићу, Граду Београду, Министарству културе Републике Србије, прогласио фестивал отвореним.
"Шездесет је цифра која се изражава једначином са три непознате то су 17 дана, 20 програма, изведена 23 пута. Када се ови бројеви саберу добијете 60 - довољно да нам доЛЕТИте на овогодишњи Београдски летњи фестивал"

Након његовог обраћања премијерно је одиграна представа "АНТИГОНА - 2000 година касније", у режији Ленке Удовички, а у извођењу казалишта Улyссес, продукција МЕСС из Сарајева. Представу у којој једну од главних улога - лик Креонта, тумачи доајен глумишта Раде Шербеџија, који је после 27 година наступио пред београдском позоришном публиком, публика је наградила дугим аплаузом и овацијама. Представа сценски испитује митску причу из Софокловог комада, истовремено се бавећи интерпретацијом мита, уз документаристичке драматуршке интервенције које отварају простор дискусије.

Антигона - 2000 година касније ће имати репризу у суботу 22. јуна

Као увод у свечани почетак фестивала, у Француском институту је отворена изложба фотографија под називом "Behind the selfie" вишеструко награђиваног фотографа Кристијана Антоловића.

 

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019